Selecteer een pagina

Schaduwwereld

19.00

In de grote middeleeuwse stad Haksalum regeert een goede Koning. Die goed is voor zijn onderdanen en ervoor zorgt dat iedereen te eten en een dak boven zijn hoofd heeft. Toch ontstaat er onvrede onder de mensen. Een bedelende marskramer wakkert overal waar hij komt de onvrede aan en er ontstaat een opstand. De goede Koning vlucht naar het land achter de hoge bergen. De marskramer kroont zich tot koning Luvier en samen met zijn wachters en duisterlingen regeert hij met harde hand.

David die net is verhuisd en heeft weinig vrienden op zijn nieuwe school. David droomt ervan om heldendaden te verrichten. Die kans krijgt hij wanneer Naomi een meisje van zijn school wordt gepest. Na even te twijfelen schiet hij haar te hulp een vriendschap is geboren. Dan wordt hij op een ochtend wakker in een middeleeuwse stad. Een meisje die zijn zus blijkt te zijn trekt hem mee om naar koning Luvier te gaan. Alles is vreemd voor hem en op de weg naar koning Luvier komen ze een oude man tegen die hem vraagt om naar de goede koning te gaan en te vragen of hij het land wil bevrijden van de wrede koning. Hoewel David niet snapt waarom hij hiervoor gevraagd is gaat hij op weg. Hij krijgt hulp van Naomi zijn enige vriendin van school en Kazan een grote witte hond.

Met zijn drie├źn gaan ze op pad en trotseren vele gevaren waarbij ze hulp krijgen uit onverwachte hoek. Na een lange reis belanden ze in de stad Arkon in de gevangenis. Gelukkig weten ze te ontsnappen en na een wilde achtervolging weten ze de goede koning te bereiken. Na aandringen van zijn zoon gaan ze met een leger op pad om Luvier te verslaan. Na een gevaarlijke tocht met grote verliezen weten ze met een list de stad Haksalum binnen te dringen en het leger van de wrede koning te verslaan. Haksalum is terugveroverd. De wrede koning Luvier weet te ontsnappen naar de schaduweilanden.

Hier eindigt het eerste deel. Het tweede deel speelt zich af op de schaduweilanden.

Terugkoppeling van proeflezers.

“Leuk boek. Leest vlot weg. Wanneer kan ik deel twee lezen”

“Ik kan er moeilijk inkomen. Het leest wel makkelijk en het is een leuk verhaal, maar het kan me niet pakken.”

Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V. Soesterberg
Uitvoering: Hardcopy

Artikelnummer: 0002 Categorie:

Beschrijving